Νέα - Εκδηλώσεις

 

Κάθε χρόνο τα παιδιά της σχολής έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν σεμινάρια χορού από καταξιομένους καθηγητές του εξωτερικού καθώς και να πάρουν μέρος στον Εθνικό διαγωνισμό χωρού "Τερψιχόρης Έργα"

 

  • ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2017
  • ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2017
  • ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2017
  • ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2018
  • ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 2018
  • ΜΑΡΤΙΟΣ 2018
  • ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2018
  • ΜΑΙΟΣ 2018
 

ΠΡΩΤΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΚΛΑΣΣΙΚΟΥ ΧΟΡΟΥ ΤΕΛΟΣ ΟΚΤΩΒΡΙΟ 2017 ΜΕ ΤΗΝ CAROLE ARBO ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΠΕΡΑ ΤΟΥ ΠΑΡΙΣΙΟΥ

 

Η Carole Arbo εισήλθε στη Σχολή Χορού της Όπερας του Παρισιού το 1973 και προσχώρησε στο Μπαλέτο της Όπερας του Παρισιού το 1979. Έγινε quadrille το 1980, coryphée το 1984, sujet το 1985, πρώτη χορευτρια το 1989 , και ονομάστηκε αστέρι στις 22 Ιουλίου 1993 μετά την παράσταση της ως Μύρθα στο εργο Giselle. Κατά τη διάρκεια της σταδιοδρομίας της με το Θέατρο Μπαλέτου της Όπερας, έπαιξε σε πολλά ηγετικά στελέχη στο ρεπερτόριο και συμμετείχε σε πολυάριθμες διεθνείς δημιουργίες. Έφυγε από τη σκηνή το 2001 μετά από μια παράσταση στην Όπερα Garnier με τον Jerome Robbins και τον Manuel Legris. Στη συνέχεια έγινε καθηγητής κλασσικού χορού στη σχολή χορού της Όπερας των Παρισίων.

 

 

ΡΕΠΕΡΤΟΡΙΟ

1990 : Carmen de Roland Petit - Carmen

1991 : Le Train bleu de Bronislava Nijinska - Perlouse

1992 : La Sylphide de Pierre Lacotte - Effie

1992 : Retours de scène d'Odile Duboc, création mondiale

1993 : Giselle de Mats Ek - Bathilde/Myrtha

1993 : Giselle d'Adolphe Adam - Myrtha

1994 : Rythmes de valse de Roland Petit, création mondiale

1995 : Le Lac des cygnes de Rudolf Noureev - Odette/Odile

1995 : Sinfonietta de Jiri Kylian

1995 : Les Variations d'Ulysse de Jean-Claude Gallotta, création mondiale

1996 : La Bayadère de Noureev - Nikiya et Gamzatti

1996 : Annonciation d'Angelin Preljocaj - L'ange Gabriel

1998 : Rhapsody in Blue dOdile Duboc, création mondiale

1999 : Woundwork I de William Forsythe, création mondiale

1999 : Le Lac des cygnes version de Rudolf Noureev - Odette/Odile

1999 : La Sylphide de Pierre Lacotte - la Sylphide

2000 : Le Rire de la Lyre de José Montalvo, création mondiale

2000 : Capriccio de George Balanchine

2000 : Carmen de Roland Petit

2000 : Cendrillon version de Rudolf Noureev - Cendrillon

2001 : Raymonda version de Rudolf Noureev

 

Πατήστε ΕΔΩ για περισσότερες φωτογραφίες

Σεμιναριο Τεχνικησ Μαρθα Γκραχαμ με την ΟΛΙΑ Τορναριτου

 

Η ΄Ολια Τορναρίτου γεννήθηκε στη Λεμεσό της Κύπρου και είναι Αριστούχος απόφοιτος της Ανώτερης Επαγγελματικής σχολής χορού Άννας Πέτροβα. Συνέχισε της σπουδές της στο «Martha Graham School of Contemporary Dance», στη Ν.Υόρκη απ' όπου αποφοίτησε από το « Trainee program» το 1998.


Στη Ν.Υόρκη υπήρξε μέλος του «Analysis Dance Company» της Βάλιας Αλεξανδράτου από το 1996 έως το 2000 και το 1999 επιλέχθηκε να χορέψει στην αναβίωση του Panorama (1935) με το MarthaGraham Dance Company στη χειμερινή σεζόν του, στο «Joyce theater» Ν.Υόρκης. Επιστρέφοντας στην Ελλάδα δίδαξε την τεχνική της Martha Graham, στο κέντρο μελέτης χορού Ισιδώρας και Ραυμόνδου Ντάνκαν, στα εκπαιδευτήρια ΑΚΜΗ, στο studioMETΣΗΣ,στο studio DANC.CE, στη δημοτική σχολή χορού Λεμεσού, υπό τη καλλιτεχνική διεύθυνση του Λάμπρου Λάμπρου και έχει οργανώσει σεμινάρια σε διάφορες ιδιωτικές σχολές χορού στη Κύπρο. Το 2002 και το 2012 διορίστηκε από το Υπουργείο Πολιτισμού, στην επιτροπή των απολυτήριων εξετάσεων των ιδιωτικών επαγγελματικών σχολών χορού για το σύγχρονο χορό. Από το Σεπτέμβριο του 2000 ανήκει στο διδακτικό προσωπικό της ΚΡΑΤΙΚΉΣ ΣΧΟΛΗΣ ΟΡΧΗΣΤΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ και διδάσκει την τεχνική της Martha Graham, στο Φυτώριο και Επαγγελματικό τμήμα της σχολής.

Πατήστε ΕΔΩ για περισσότερες πληροφοριες

Σεμιναριο Συγχρονου ΧΟΡΟΥ

 

ΝΙΚΟΣ ΚΑΛΟΓΕΡΑΚΗΣ


Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1972. Απόφοιτος της Κρατικής Σχολής Ορχηστικής Τέχνης (Κ.Σ.Ο.Τ.). Έχει συνεργαστεί με πολλές ελληνικές ομάδες (“Ομάδα Εδάφους” του Δ. Παπαϊωάννου, “Χορικά” της Ζουζούς Νικολούδη, “Sinequanon“, Αποστολία Παπαδαμάκη κ.ά.) και έχει χορέψει στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Από το 2005 διδάσκει σύγχρονο χορό στην Κρατική Σχολή Ορχηστικής Τέχνης.

Πατήστε ΕΔΩ για περισσότερες πληροφοριες

Danse Baroque Με Την Marie-Genevieve Masse

 

 

 

ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΦΕΤΟΣ ♥ !

DANSE BAROQUE ΜΕ ΤΗΝ MARIE-GENEVIEVE MASSE

 

Πατήστε ΕΔΩ για περισσότερες πληροφοριες

Σεμιναριο Κλασικου ΧΟΡΟΥ ΜΕ ΤΗΝ Christiana Stefanou

 

 

Πατήστε ΕΔΩ για περισσότερες πληροφοριες

Σεμιναριο Συγχρονου Χορου Με Την Λουκιανη Παπαδακη

 


Η Λουκιανή Παπαδάκη ξεκίνησε να χορεύει στο Ηράκλειο της Κρήτης και συγκεκριμένα στην σχολή “Κλαίρη”. Έκτοτε, το 2006-7 παρακολόυθησε μαθήματα στην Epsedanse του Μονπελιέ με υποτροφία που κέρδισε στα πλαίσια του διαγωνισμού Τερψιχώρη. Αποφοίτησε το 2011 από την Κρατική Σχολή Ορχηστικής Τέχνης (ΚΣΟΤ), ενώ πρόσφατα ολοκλήρωσε την φοίτηση της στο τμήμα Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αθηνών. Έχει συνεργαστεί με χορογραφους όπως η Yoshiko Wake, ο Michael Keegan, η ΄Ιρις Κάραγιαν, ο Anton Lackhy κ.α. Υπήρξε μέλος του Βιωτικού Θεάτρου ενώ έχει εργαστεί για φόρείς όπως το Κρατικό θέατρο Βορείου Ελλάδος, το Εθνικό Θέατρο, η Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών κ.α. Έχει παρουσιάσει δουλειές σε Ελλάδα και εξωτερικό, (Gdansk Festival, International solo Tanztheater Festival κ.α.). Το διάστημα αυτό κάνει πρόβες με την Ανδρονίκη Μαραθάκη για το “Μasturdating” μία δουλειά που στηρίζεται απο το ΥΠΠΟ και είναι καλλιτεχνικός συνεργάτης της Μαρίας Λάππα για το “Σώμα σε 64 κινήσεις”, μία παράσταση επιχορηγούμενη από το ΝΕΟΝ. https://vimeo.com/145616542

Πατήστε ΕΔΩ για περισσότερες πληροφοριεςΣεμιναριο Φλαμενκο Με Την Carmen Iglesias

 


Πατήστε ΕΔΩ για περισσότερες πληροφοριεςΣεμιναριο Συγχρονου Χορου Με Το Tsakirelis Constantin

 Κωνσταντίνος Τσακιρέλης Σεμινάριο χορογραφικής σύνθεσης Ο Κωνσταντίνος Τσακιρέλης γεννήθηκε στο Ηράκλειο Κρήτης, όπου ζει και εργάζεται τα τελευταία τέσσερα χρόνια. Είναι απόφοιτος της Ανώτερης Επαγγελματικής Σχολής Χορού «Ραλλού Μάνου», αριστούχος απόφοιτος του Εργαστηρίου Καλλιτεχνικής και Δημιουργικής Εκπαίδευσης «ANIMA», υπότροφος σπουδαστής της Ecole Professionelle Supérieure d’Enseignement de la Danse «EPSE DANSE» κι έχει ολοκληρώσει κύκλους σπουδών στο Θέατρο των Αλλαγών. Έχει συνεργαστεί ως ερμηνευτής, μεταξύ άλλων, με την Opéra National De Paris, την Εθνική Λυρική Σκηνή Αθηνών και το Ελληνικό Χορόδραμα «Ραλλού Μάνου». Είναι ιδρυτής της ερασιτεχνικής ομάδας χορού Εχταγή, με την οποία έχει χορογραφήσει τέσσερα έργα και της επαγγελματικής Jam Art company, με την οποία έχει χορογραφήσει και σκηνοθετήσει επτά έργα, που έχουν παρουσιαστεί σε διάφορα φεστιβάλ στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Στην Κρήτη έχουν παρουσιαστεί τα έργα του Ίδρυμα Ατόμων με Εικαστικές Ανάγκες, 117 Ξεκλειδώματα, Ανόβιο της Jam Art company και Από ‘δω και πέρα, Ο Καραγκιόζης και το καταραμένο φίδι, Ευμενίδες, Cabaret Révolte της Εχταγής. Διαθέτει πολύχρονη και πολύπλευρη εμπειρία με ερασιτεχνικές κι επαγγελματικές σχολές χορού στη διδασκαλία, κι έχει κατακτήσει πολυάριθμες διακρίσεις σε διαγωνισμούς χορού, θεάτρου και χορογραφίας, με κορυφαία την 1η θέση στον 5ο Εθνικό Διαγωνισμό Νέων Χορογράφων της Γαλλίας.Πατήστε ΕΔΩ για περισσότερες πληροφοριες

Σεμιναριο Ινδικου Χορου Με Την Anne-Claire Alokapari

 Πατήστε ΕΔΩ για περισσότερες πληροφοριες

 

Σεμιναριο Hip-Hop Με το Dominique Lisette

 

 

Πατήστε ΕΔΩ για περισσότερες πληροφοριες

 

 

© 2016 - Claire Dance School